Litt info om hva du finner her, og litt om meg!

Jeg lager på bestilling lysglober, syvarmede lysestaker og adventstaker til bruk i kirker, og eventuelt andre ting som kan være aktuelt i denne forbindelse.

De minste bordglobene har fra 12 til 18 lys.
Store lysglober leveres vanligvis med 24 lys og magasin for oppbevaring av lys montert på stammen.

Som et alternativ eller suplement til vanlige kirkelysglober, har jeg tatt fram et eikekors som står på et stativ. På korset er det lyskopper for telys, som går ut fra sentrumslyset. Lyskoppene står sikkert festet i et stativ, slik at disse er sikret fra å kunne falle ned av korset. Korset er 100 cm. langt og 62,5 cm. bredt.
Eikestokkene som danner korset er 12,5 cm. brede og 4 cm. tykke.

Jeg leverer også, som nevnt over, 7 armede lysestaker, Adventstaker og Kirkelysskip med 24 lys og magasin for oppbevaring av lys på stammen.

Alt er håndlaget, og til rimelige priser, siden jeg ikke skal leve av dette! Jeg er pensjonist og har dette som ren hobby!

Jeg har jobbet i faget siden jeg gikk ut av realskolen, har tatt fagbrev som sveiser og platearbeider hos Treschow-Fritzøe i Larvik, før det ble teknisk skole.
Så har jeg 26 år hos sveiseleverandøren Esab, før jeg i en alder av 50 år bli tilbudt jobb i gass selskapet AGA. Der ble jeg til jeg gikk av med AFP i 2009, og nå bare "koser" jeg meg med hobbyen min.


Det var min jobbhistorie, og som det går fram, har jeg lang erfaring med å jobbe med "jern"!
Og jeg leverer aldri et produkt fra meg som jeg ikke kan være stolt av å ha levert!

De påfølgende sidene finner du bilder av hva jeg har levert.

Der finner du også referanselister og ca. prislister.

Om du ønsker å besøke min vanlige hjemmeside så er adressen dit:

www.eaj-design.com

Fra innvielsen av lysgloben som er levert til Gjennestad vg. skole

SISTE:

Idag, 15.03.17, har Jorid og jeg vært i Hønefoss for å levere lysgloben Frikirken der har bestilt!
Den er laget slik at den kan brukes på vanlig måte i kirkesammenheng, og som en bordløsning, som bildene viser!
Det er Solveig Skaran som har tatt initiativet til anskaffelsen av globen! Vi takker for oppdraget og ønsker lykke til med bruken av globen!

 

Onsdag 4. januar 2017 reiste jeg til Torshov og Lilleborg kirker i Oslo, hvor jeg skal levere en lysglobe til hver kirke! Globene er tilpasset å kunne brukes av barn! Det har vært et ønske, siden begge kirkene har aktiviteter som engasjerer mange barn!

Barnelysglobene er helt like i utseende som de store jeg lager, men er "krympet" ned slik at barn lett kan komme til å sette et tent lys på plass! Før måtte barna løftes opp når det var lystenning og en vanlig globe ble brukt!

Jeg må få lov til å være litt stolt og ikke minst ydmyk over å kunne levere disse, og håper globene vil bli til berikelse av det barnearbeidet kirkene står for!

 

Ny lysglobe levert til Gjennestad vg. skole,

i starten av desember 2016!

Skolen på skulle etablere et såkalt stille rom til sine elever og hadde et ønske om en lysglobe! Globen var laget for å bruke telys
, og passet perfekt inn i planene de hadde med dette rommet! Tusen takk for at jeg ble valgt til å levere denne! 

 

I dag (27.10.16) har jeg levert en ny stor lysglobe! Denne gangen til Ullerål kirke i Hønefoss! Jeg fikk i oppdrag å lage en lik globe som de hadde fra før, og fikk frihet til å bruke mitt skjønn og "kunstneriske innsikt" til å lage en tilnærmet lik globe!

 

Holderene for globelysene hadde bl.a. en andeledes utforming enn de jeg til vanligvis benytter, og det samme hadde globestammen, men det fikk jeg til. ;o) Kjempegøy med slike oppdrag!

 

 

 

Jeg har sett over hvor mange lysglober jeg har laget, i årenes løp, og som er spredd over det ganske land! ( I tillegg til en i Torshavn på Færøyene! )
Det er over 40 stk. og i tillegg til det har jeg levert flere 7 armede store lysestaker og store adventstaker!

 

Selvsagt er dette over mange år, men jeg kan vel si jeg har satt spor etter meg? :o) 

 

-

 

Idag, 19.10.16, har jeg vært i Heistad kirke og levert en stor adventstake!
Jeg fikk lov å levere en kirkelysglobe til samme plass i vår! De har vært så fornøyde med lysgloben og derfor kom de tilbake med en ny bestilling i august, på en advendtstake! Jeg er takknemlig over å kunne få lov og være med å utsmykke kirkerommet deres!